Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g260g884kcal33.8g175.5g4.4g13.8g
Kurpitsansiemen, Risetti120g677kcal21.6g50.4g43.2g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 80g539kcal21.5g5.5g46.4g9.8g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g48g312kcal7.2g7.2g31.2g0g
Hasselpähkinä 80g515kcal11.3g2.7g48.8g14g
Pellavansiemen kokonainen 40g202kcal7.9g0.4g16.8g10.6g
Auringonkukansiemen 80g475kcal18.4g10.1g39.6g4.8g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2616g7209kcal243.4g503.6g460.8g106g
Valittu annoskoko1308g3605kcal121.7g251.8g230.4g53g
Annoskoko puolitettuna654g1802kcal60.9g125.9g115.2g26.5g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.3g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305