Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g33g111kcal4.2g21.9g0.6g1.7g
Kurpitsansiemen, Risetti15g85kcal2.7g6.3g5.4g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 10g67kcal2.7g0.7g5.8g1.2g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g6g39kcal0.9g0.9g3.9g0g
Hasselpähkinä 10g64kcal1.4g0.3g6.1g1.8g
Pellavansiemen kokonainen 5g25kcal1g0g2.1g1.3g
Auringonkukansiemen 10g59kcal2.3g1.3g5g0.6g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana327g901kcal30.4g62.8g57.8g13.2g
Valittu annoskoko164g451kcal15.2g31.4g28.9g6.6g
Annoskoko puolitettuna82g225kcal7.6g15.7g14.5g3.3g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.2g17.7g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305