Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g49g166kcal6.4g33g0.8g2.6g
Kurpitsansiemen, Risetti23g127kcal4.1g9.5g8.1g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 15g102kcal4g1g8.7g1.9g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g9g59kcal1.4g1.4g5.9g0g
Hasselpähkinä 15g97kcal2.1g0.5g9.2g2.6g
Pellavansiemen kokonainen 7.5g38kcal1.5g0.1g3.2g2g
Auringonkukansiemen 15g89kcal3.5g1.9g7.4g0.9g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana492g1356kcal46g94.8g86.6g20g
Valittu annoskoko246g678kcal23g47.4g43.3g10g
Annoskoko puolitettuna123g339kcal11.5g23.7g21.7g5g
Arvot/100g100g276kcal9.4g19.3g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305