Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g65g222kcal8.5g44g1.1g3.5g
Kurpitsansiemen, Risetti30g170kcal5.4g12.6g10.8g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 20g135kcal5.4g1.4g11.6g2.5g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g12g78kcal1.8g1.8g7.8g0g
Hasselpähkinä 20g129kcal2.8g0.7g12.2g3.5g
Pellavansiemen kokonainen 10g51kcal2g0.1g4.2g2.6g
Auringonkukansiemen 20g119kcal4.6g2.5g9.9g1.2g
Vesi151g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana656g1808kcal61g126.2g115.2g26.6g
Valittu annoskoko328g904kcal30.5g63.1g57.6g13.3g
Annoskoko puolitettuna164g452kcal15.3g31.6g28.8g6.7g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.2g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305