Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g98g333kcal12.7g66g1.7g5.2g
Kurpitsansiemen, Risetti45g255kcal8.1g19g16.2g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 30g203kcal8.1g2.1g17.5g3.7g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g18g117kcal2.7g2.7g11.7g0g
Hasselpähkinä 30g194kcal4.2g1g18.4g5.3g
Pellavansiemen kokonainen 15g76kcal3g0.2g6.3g4g
Auringonkukansiemen 30g179kcal6.9g3.8g14.9g1.8g
Vesi226g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana984g2712kcal91.4g189.6g173.4g40g
Valittu annoskoko492g1356kcal45.7g94.8g86.7g20g
Annoskoko puolitettuna246g678kcal22.9g47.4g43.4g10g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.3g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305