Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g114g388kcal14.8g77g1.9g6g
Kurpitsansiemen, Risetti53g297kcal9.5g22.1g19g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 35g237kcal9.4g2.4g20.4g4.3g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g21g137kcal3.2g3.2g13.7g0g
Hasselpähkinä 35g226kcal5g1.2g21.4g6.1g
Pellavansiemen kokonainen 18g89kcal3.5g0.2g7.4g4.6g
Auringonkukansiemen 35g209kcal8.1g4.4g17.4g2.1g
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1148g3164kcal107g221g202.4g46.2g
Valittu annoskoko574g1582kcal53.5g110.5g101.2g23.1g
Annoskoko puolitettuna287g791kcal26.8g55.3g50.6g11.6g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.2g17.6g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305