Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g16g55kcal2.1g11g0.3g0.9g
Kurpitsansiemen, Risetti7.5g42kcal1.3g3.1g2.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 5g34kcal1.3g0.3g2.9g0.6g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g3g20kcal0.4g0.4g1.9g0g
Hasselpähkinä 5g32kcal0.7g0.2g3.1g0.9g
Pellavansiemen kokonainen 2.5g13kcal0.5g0g1g0.7g
Auringonkukansiemen 5g30kcal1.2g0.6g2.5g0.3g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g451kcal15g31.2g28.8g6.8g
Valittu annoskoko82g225kcal7.5g15.6g14.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna41g113kcal3.8g7.8g7.2g1.7g
Arvot/100g100g275kcal9.2g19.1g17.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305