Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g196g665kcal25.4g132g3.3g10.4g
Kurpitsansiemen, Risetti90g509kcal16.2g37.9g32.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 60g406kcal16.2g4.2g34.9g7.4g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g36g235kcal5.4g5.4g23.5g0g
Hasselpähkinä 60g388kcal8.5g2g36.7g10.5g
Pellavansiemen kokonainen 30g152kcal6g0.3g12.6g7.9g
Auringonkukansiemen 60g357kcal13.8g7.6g29.8g3.6g
Vesi451g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1968g5424kcal183g378.8g346.6g79.6g
Valittu annoskoko984g2712kcal91.5g189.4g173.3g39.8g
Annoskoko puolitettuna492g1356kcal45.8g94.7g86.7g19.9g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.2g17.6g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305