Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi667g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 200g78kcal0.9g13.6g1g5.2g
Sokeri 57g230kcal0g56.6g0g0g
Mannasuurimo 100g316kcal10.2g63.6g1.1g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2048g1249kcal22.2g267.6g4.2g17.4g
Valittu annoskoko1024g624kcal11.1g133.8g2.1g8.7g
Annoskoko puolitettuna512g312kcal5.6g66.9g1.1g4.4g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423