Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi751g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 225g87kcal1g15.3g1.1g5.9g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Mannasuurimo 113g356kcal11.5g71.6g1.2g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g1405kcal25g301.2g4.6g19.6g
Valittu annoskoko1152g702kcal12.5g150.6g2.3g9.8g
Annoskoko puolitettuna576g351kcal6.3g75.3g1.2g4.9g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423