Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi83g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 25g10kcal0.1g1.7g0.1g0.7g
Sokeri 7.1g29kcal0g7.1g0g0g
Mannasuurimo 13g40kcal1.3g8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g156kcal2.8g33.6g0.4g2.2g
Valittu annoskoko128g78kcal1.4g16.8g0.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna64g39kcal0.7g8.4g0.1g0.6g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423