Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi834g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 250g97kcal1.1g17g1.3g6.5g
Sokeri 71g288kcal0g70.8g0g0g
Mannasuurimo 125g396kcal12.7g79.6g1.4g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g1561kcal27.6g334.8g5.4g21.8g
Valittu annoskoko1280g780kcal13.8g167.4g2.7g10.9g
Annoskoko puolitettuna640g390kcal6.9g83.7g1.4g5.5g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423