Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 300g117kcal1.3g20.4g1.5g7.8g
Sokeri 85g345kcal0g85g0g0g
Mannasuurimo 150g475kcal15.3g95.5g1.7g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3072g1873kcal33.2g401.8g6.4g26.2g
Valittu annoskoko1536g936kcal16.6g200.9g3.2g13.1g
Annoskoko puolitettuna768g468kcal8.3g100.5g1.6g6.6g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423