Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1167g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 350g136kcal1.5g23.8g1.8g9.1g
Sokeri 99g403kcal0g99.1g0g0g
Mannasuurimo 175g554kcal17.8g111.4g1.9g6.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3584g2185kcal38.6g468.6g7.4g30.4g
Valittu annoskoko1792g1093kcal19.3g234.3g3.7g15.2g
Annoskoko puolitettuna896g546kcal9.7g117.2g1.9g7.6g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423