Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 38g15kcal0.2g2.6g0.2g1g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Mannasuurimo 19g59kcal1.9g11.9g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g234kcal4.2g50.2g0.8g3.4g
Valittu annoskoko192g117kcal2.1g25.1g0.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna96g59kcal1.1g12.6g0.2g0.9g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423