Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1334g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 400g155kcal1.8g27.2g2g10.4g
Sokeri 113g460kcal0g113.3g0g0g
Mannasuurimo 200g633kcal20.4g127.3g2.2g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4096g2497kcal44.4g535.6g8.4g34.8g
Valittu annoskoko2048g1249kcal22.2g267.8g4.2g17.4g
Annoskoko puolitettuna1024g624kcal11.1g133.9g2.1g8.7g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423