Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1501g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 450g175kcal2g30.6g2.3g11.7g
Sokeri 128g518kcal0g127.5g0g0g
Mannasuurimo 225g712kcal22.9g143.2g2.5g7.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g2809kcal49.8g602.6g9.6g39.2g
Valittu annoskoko2304g1405kcal24.9g301.3g4.8g19.6g
Annoskoko puolitettuna1152g702kcal12.5g150.7g2.4g9.8g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423