Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 50g19kcal0.2g3.4g0.3g1.3g
Sokeri 14g58kcal0g14.2g0g0g
Mannasuurimo 25g79kcal2.5g15.9g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana512g312kcal5.4g67g1.2g4.4g
Valittu annoskoko256g156kcal2.7g33.5g0.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna128g78kcal1.4g16.8g0.3g1.1g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423