Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1668g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 500g194kcal2.2g34g2.5g13g
Sokeri 142g575kcal0g141.6g0g0g
Mannasuurimo 250g791kcal25.5g159.1g2.8g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5120g3121kcal55.4g669.4g10.6g43.6g
Valittu annoskoko2560g1561kcal27.7g334.7g5.3g21.8g
Annoskoko puolitettuna1280g780kcal13.9g167.4g2.7g10.9g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423