Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2001g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 600g233kcal2.6g40.8g3g15.6g
Sokeri 170g691kcal0g169.9g0g0g
Mannasuurimo 300g949kcal30.6g190.9g3.3g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6144g3746kcal66.4g803.2g12.6g52.2g
Valittu annoskoko3072g1873kcal33.2g401.6g6.3g26.1g
Annoskoko puolitettuna1536g937kcal16.6g200.8g3.2g13.1g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423