Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2335g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 701g272kcal3.1g47.6g3.5g18.2g
Sokeri 199g806kcal0g198.3g0g0g
Mannasuurimo 350g1108kcal35.7g222.7g3.9g12.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7168g4370kcal77.6g937.2g14.8g61g
Valittu annoskoko3584g2185kcal38.8g468.6g7.4g30.5g
Annoskoko puolitettuna1792g1093kcal19.4g234.3g3.7g15.3g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423