Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 75g29kcal0.3g5.1g0.4g2g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Mannasuurimo 38g119kcal3.8g23.9g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana768g468kcal8.2g100.4g1.6g6.6g
Valittu annoskoko384g234kcal4.1g50.2g0.8g3.3g
Annoskoko puolitettuna192g117kcal2.1g25.1g0.4g1.7g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423