Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2668g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 801g311kcal3.5g54.4g4g20.8g
Sokeri 227g921kcal0g226.6g0g0g
Mannasuurimo 400g1266kcal40.8g254.6g4.4g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8192g4994kcal88.6g1071.2g16.8g69.6g
Valittu annoskoko4096g2497kcal44.3g535.6g8.4g34.8g
Annoskoko puolitettuna2048g1249kcal22.2g267.8g4.2g17.4g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423