Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3002g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 901g350kcal4g61.2g4.5g23.4g
Sokeri 255g1036kcal0g254.9g0g0g
Mannasuurimo 450g1424kcal45.9g286.4g5g15.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g5619kcal99.8g1205g19g78.4g
Valittu annoskoko4608g2809kcal49.9g602.5g9.5g39.2g
Annoskoko puolitettuna2304g1405kcal25g301.3g4.8g19.6g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423