Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi334g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Sokeri 28g115kcal0g28.3g0g0g
Mannasuurimo 50g158kcal5.1g31.8g0.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1024g624kcal11g133.8g2.2g8.8g
Valittu annoskoko512g312kcal5.5g66.9g1.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna256g156kcal2.8g33.5g0.6g2.2g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423