Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3336g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1001g389kcal4.4g68g5g26g
Sokeri 284g1151kcal0g283.2g0g0g
Mannasuurimo 500g1582kcal51g318.2g5.5g17.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g6243kcal110.8g1338.8g21g87g
Valittu annoskoko5120g3122kcal55.4g669.4g10.5g43.5g
Annoskoko puolitettuna2560g1561kcal27.7g334.7g5.3g21.8g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423