Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1200g466kcal5.3g81.6g6g31.2g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Mannasuurimo 600g1897kcal61.1g381.6g6.6g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12280g7487kcal132.8g1605.8g25.2g104.4g
Valittu annoskoko6140g3743kcal66.4g802.9g12.6g52.2g
Annoskoko puolitettuna3070g1872kcal33.2g401.5g6.3g26.1g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423