Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi417g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 125g49kcal0.6g8.5g0.6g3.3g
Sokeri 35g144kcal0g35.4g0g0g
Mannasuurimo 63g198kcal6.4g39.8g0.7g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1280g780kcal14g167.4g2.6g11g
Valittu annoskoko640g390kcal7g83.7g1.3g5.5g
Annoskoko puolitettuna320g195kcal3.5g41.9g0.7g2.8g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423