Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 150g58kcal0.7g10.2g0.8g3.9g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Mannasuurimo 75g237kcal7.6g47.7g0.8g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1536g936kcal16.6g200.8g3.2g13g
Valittu annoskoko768g468kcal8.3g100.4g1.6g6.5g
Annoskoko puolitettuna384g234kcal4.2g50.2g0.8g3.3g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423