Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5337g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1601g622kcal7g108.9g8g41.6g
Sokeri 454g1841kcal0g453.2g0g0g
Mannasuurimo 801g2532kcal81.6g509.1g8.8g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16384g9989kcal177.2g2142.4g33.6g139.2g
Valittu annoskoko8192g4994kcal88.6g1071.2g16.8g69.6g
Annoskoko puolitettuna4096g2497kcal44.3g535.6g8.4g34.8g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423