Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi584g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 175g68kcal0.8g11.9g0.9g4.6g
Sokeri 50g201kcal0g49.6g0g0g
Mannasuurimo 88g277kcal8.9g55.7g1g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1792g1093kcal19.4g234.4g3.8g15.4g
Valittu annoskoko896g546kcal9.7g117.2g1.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna448g273kcal4.9g58.6g1g3.9g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423