Mysli
1 litran annos:
5 dl (kaura) hiutaleita
1 dl murskattuja pähkinöitä
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä tai pellavansiemenrouhetta
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 rkl hunajaa
1 dl rusinoita
2 dl kuivattuja hedelmiä, esim.
sokerittomia taateleita, aprikooseja ja omenanrenkaita
Sekoita hiutaleet, siemenet ja pähkinät keskenään.
Lämmitä kattilassa öljy hunajan kanssa, mutta älä keitä seosta.
Lisää kattilaan hiutaleiden, siemenien ja pähkinöiden seos ja lämmittele hitaasti niin, että öljy-hunaja imeytyy kuiva-aineisiin.
Levitä seos öljytylle uuninpellille ja paahda 175-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia.
Mysli palaa erittäin helposti loppuvaiheessa, joten hämmentele seosta välillä ja vahdi uunia tarkkana kuin porkkana!
Sekoita paahdettuun mysliin rusinat ja muut kuivatut hedelmät ja nauti vaikka lämpimänä maustamattoman luomujogurtin kanssa.
Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 104 grammaa
Superbr