Kahden kaalin pastakastike
Ainekset
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.
savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania
Valmistusohjeet
Pilko sipulit ja valkosipulit.
Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.
Lisää hienonnetut kaalit.
Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.
Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.
Sekoita hyvin.
Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa
Samson