Punajuurisipsit

Punajuuri höylätään lastuiksi.

Kulhossa sekoitetaan öljy + haluamasi mausteet ja punajuuriviipaleet nakataan öljyseoksen sekaan + hämmennetään niin, että seosta on tarttunut joka punajuuriviipaleeseen.

Pellille leivinpaperin päälle, niin että eivät osu toisiinsa ja uuniin n. 175 astetta ja 1/2h - 1h riippuen punajuurilastujen paksuudesta...

Kannattaa tarkkailla, etteivät pala :) . Punajuurten reunat alkavat käpristyä, kun valmiita.

Annetaan levähtää pellillä uunista oton jälkeen, niin kuivuvat vielä lisää...

Ripottelin lopuksi pinnalle merisuolaa myllystä.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 55 grammaa

Sparkly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 80g31kcal0.8g5.5g0.2g2g
Basilika oliiviöljy (Rainbow), annos 100g30g245kcal0g0g29.9g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana220g551kcal1.6g11g60.2g4g
Valittu annoskoko110g276kcal0.8g5.5g30.1g2g
Annoskoko puolitettuna55g138kcal0.4g2.8g15.1g1g
Arvot/100g100g251kcal0.7g5g27.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380406