Punajuurisipsit

Punajuuri höylätään lastuiksi.

Kulhossa sekoitetaan öljy + haluamasi mausteet ja punajuuriviipaleet nakataan öljyseoksen sekaan + hämmennetään niin, että seosta on tarttunut joka punajuuriviipaleeseen.

Pellille leivinpaperin päälle, niin että eivät osu toisiinsa ja uuniin n. 175 astetta ja 1/2h - 1h riippuen punajuurilastujen paksuudesta...

Kannattaa tarkkailla, etteivät pala :) . Punajuurten reunat alkavat käpristyä, kun valmiita.

Annetaan levähtää pellillä uunista oton jälkeen, niin kuivuvat vielä lisää...

Ripottelin lopuksi pinnalle merisuolaa myllystä.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 55 grammaa

Sparkly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 179g69kcal1.8g12.4g0.4g4.5g
Basilika oliiviöljy (Rainbow), annos 100g67g551kcal0g0g67.2g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana495g1240kcal3.6g24.8g135.2g9g
Valittu annoskoko248g620kcal1.8g12.4g67.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna124g310kcal0.9g6.2g33.8g2.3g
Arvot/100g100g250kcal0.7g5g27.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380406