Punajuurisipsit

Punajuuri höylätään lastuiksi.

Kulhossa sekoitetaan öljy + haluamasi mausteet ja punajuuriviipaleet nakataan öljyseoksen sekaan + hämmennetään niin, että seosta on tarttunut joka punajuuriviipaleeseen.

Pellille leivinpaperin päälle, niin että eivät osu toisiinsa ja uuniin n. 175 astetta ja 1/2h - 1h riippuen punajuurilastujen paksuudesta...

Kannattaa tarkkailla, etteivät pala :) . Punajuurten reunat alkavat käpristyä, kun valmiita.

Annetaan levähtää pellillä uunista oton jälkeen, niin kuivuvat vielä lisää...

Ripottelin lopuksi pinnalle merisuolaa myllystä.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 55 grammaa

Sparkly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 239g92kcal2.4g16.5g0.5g6g
Basilika oliiviöljy (Rainbow), annos 100g90g735kcal0g0g89.6g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g1653kcal4.8g33g180.2g12g
Valittu annoskoko330g826kcal2.4g16.5g90.1g6g
Annoskoko puolitettuna165g413kcal1.2g8.3g45.1g3g
Arvot/100g100g250kcal0.7g5g27.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380406