Punajuurisipsit

Punajuuri höylätään lastuiksi.

Kulhossa sekoitetaan öljy + haluamasi mausteet ja punajuuriviipaleet nakataan öljyseoksen sekaan + hämmennetään niin, että seosta on tarttunut joka punajuuriviipaleeseen.

Pellille leivinpaperin päälle, niin että eivät osu toisiinsa ja uuniin n. 175 astetta ja 1/2h - 1h riippuen punajuurilastujen paksuudesta...

Kannattaa tarkkailla, etteivät pala :) . Punajuurten reunat alkavat käpristyä, kun valmiita.

Annetaan levähtää pellillä uunista oton jälkeen, niin kuivuvat vielä lisää...

Ripottelin lopuksi pinnalle merisuolaa myllystä.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 55 grammaa

Sparkly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 40g15kcal0.4g2.7g0.1g1g
Basilika oliiviöljy (Rainbow), annos 100g15g122kcal0g0g14.9g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g275kcal0.8g5.4g30g2g
Valittu annoskoko55g138kcal0.4g2.7g15g1g
Annoskoko puolitettuna28g69kcal0.2g1.4g7.5g0.5g
Arvot/100g100g251kcal0.7g4.9g27.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380406