Punajuurisipsit

Punajuuri höylätään lastuiksi.

Kulhossa sekoitetaan öljy + haluamasi mausteet ja punajuuriviipaleet nakataan öljyseoksen sekaan + hämmennetään niin, että seosta on tarttunut joka punajuuriviipaleeseen.

Pellille leivinpaperin päälle, niin että eivät osu toisiinsa ja uuniin n. 175 astetta ja 1/2h - 1h riippuen punajuurilastujen paksuudesta...

Kannattaa tarkkailla, etteivät pala :) . Punajuurten reunat alkavat käpristyä, kun valmiita.

Annetaan levähtää pellillä uunista oton jälkeen, niin kuivuvat vielä lisää...

Ripottelin lopuksi pinnalle merisuolaa myllystä.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 55 grammaa

Sparkly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 398g153kcal4g27.5g0.8g10g
Basilika oliiviöljy (Rainbow), annos 100g149g1224kcal0g0g149.3g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1100g2754kcal8g55g300.2g20g
Valittu annoskoko550g1377kcal4g27.5g150.1g10g
Annoskoko puolitettuna275g689kcal2g13.8g75.1g5g
Arvot/100g100g250kcal0.7g5g27.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380406