Riisi-broilerigratiini
2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.
suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa sienet viipaleiksi.
Paista niitä voissa.
Poista kypsän broilerin nahka ja luut.
Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.
Lisää mausteet kerman joukkoon.
Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.
Kaada päälle kerma-mausteseos.
Ripottele juustoraaste päälle.
Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa
Mle