Pestopasta
- 280 g pastaa, esim.
tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita
Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.
- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.
- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.
- Lisää parmesan.
- Sekoita kunnes kaikki on soseena.
- Lisää öljy ohuena vanana.
- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.
- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.
- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.
broileria.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa
Ankkuli