Jossun helppo karjalanpaisti

Käytin oikeasti tässä herra Snellmanin Aito karjalanpaistilihaa, mutta käy mikä tahansa muukin karjalanpaistiliha ohjeeseen.

Olin hankkinut patajuureksia ja nyt kokeilin niitä kun muistin niiden olemassaolon.

Muutenhan karjalanpaisti on älyttömän helppo kenen tahansa tehdä, jopa tumpelommankin.

Lihat laitetaan pataan, vettä niin paljon että lähes lihat peittyvät.

Laitoin sitten päälle patajuurekset, ne olivat jonkin verran paakkuuntuneet jäästä joten pyrin rikkomaan ne tasaisemmin sekaan.

Koska rakastan sipulia, heitin sekaan myös sipulikuutioita pakkasesta.

Laitoin n. 175 asteeseen uunin keskiosaan 3 tunniksi.

Hyvää ja mureata tuli, vaikkei nämä ole parhaita paloja kuulemma, lihatiskiltä saa paremmat ja vähän halvemmat.

Mutta älyn helppo tämä oli tehdä ja hyvää tuli, sekä kasvispitoisempaa.

Laakerinlehden saa laittaa myös jos tykkää.

Itse en ole tottunut sitä käyttämään.

Liha-annos oli pienehkö, mutta sinkulle riittävä muutaman päivän annos.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Karjalanpaisti 500g (Hk), annos 500g1502g2553kcal300.3g0g150.2g0g
Patajuurekset 2013 (Apetit), annos 400g1201g360kcal10.8g57.7g2.4g28.8g
Sipulikuutiot, pakaste (Rainbow), annos 50g150g35kcal1.5g5.7g0.2g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5736g5929kcal626.6g131.4g306g60.8g
Valittu annoskoko2868g2964kcal313.3g65.7g153g30.4g
Annoskoko puolitettuna1434g1482kcal156.7g32.9g76.5g15.2g
Arvot/100g100g103kcal10.9g2.3g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384283