Porkkanakakkumuffinssit
POHJA:
2 kananmunaa
1 ¾ dl ruokokidesokeria
1 dl rypsiöljyä
2 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelirouhetta
2 rkl kookoshiutaleita
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
1 ½ tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
4 dl hienoa porkkanaraastetta (= noin 3 isoa porkkanaa)
½ prk ananasmurskaa
KUORRUTUS:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
KORISTEEKSI:
hasselpähkinärouhetta tai mitä vaan oman maun mukaan
1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon öljy.
3. Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja lopuksi valutettu ananasmurska.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun muffinssipeltiin (tai irrallisiin muffinssivuokiin) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia
6. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli ja kuorruta seuraavana päivänä juuri ennen tarjoilua.
Kokonaisen porkkanakakun saa, kun tuplaa kaikki annosmäärät ja paistaa irtopohjavuoassa noin 1 h.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 104 grammaa
Pallasathene