Punaviini-patapaisti
Ruskista lihapaloja rasvassa padassa tai isossa paistinpannussa n. 10 min. Ripota 2rkl jauhoja päälle ja ruskista n. 2min.
Kaada lihan joukkoon 0,5l lihalientä ja sekoita voimakkaasti kunnes seos kiehuu.
Lisää pataan 2,5dl viiniä, laakerinlehti, 1tl kuivattua tinjamia ja 0,5tl kuivattua salviaa.
Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä n. 1 tunti tai kunnes liha tuntuu murealta.
Kuori 2 isoa porkkanaa ja leikkaa ne n. 5cm pituisiksi paloiksi.
Huuhdo ja viipaloi sienet.
Lisää pataan ja mausta suolalla ja pirppurilla.
Hauduta kannen alla n. 15min kunnes kasvikset ovat pehmenneet, mutta vielä napakoita.
Poista laakerinlehti ja tarjoa perunan, pastan tai riisin kera.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 220 grammaa
Tiramisu