Kikherne-curryrisotto, 3 annosta
1 tlk GoGreen-luomukikherneitä
1/2 kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 sipuli
10-12 valkosipulinkynttä
suolaa
luomuvoita tai gheetä
Huuhtele kikherneitä niin kauan kunnes niiden pinnassa oleva vaahto katoaa.
Pilko kesäkurpitsa keskikokoisiksi lohkoiksi.
Pilko sipulit mahdollisimman pieniksi ja purista valkosipulinkynnet mukaan.
Paista kaikki kasvikset kevyesti pannulla voin kanssa, kunnes sipulit ja kesäkurpitsa alkavat pehmetä.
Tässä vaiheessa sun keittiössä leijailee taivaallinen tuoksu
Curryriisi
6-8 dl keitettyä Vogelin luomutäysjyväriisiä/quinoaa/tattari
a
4-5 rkl currya
Keitä riisit tarpeeksi suolaisessa vedessä, jotta niistä tulee maukkaita.
Suolana käytin Sunfire saltia, muita hyviä ovat puhdistamaton merisuola, Seltic Sea salt, Himalajan suola jne. Itse tapaan keittää koko riisipaketin kerralla ja pakastaa kypsät riisit sopiviin annospusseihin, jotta arkipäivinä saa ruoan nopeammin valmistettua.
Osan täysjyväriisistä voit korvata myös mustalla riisillä, joka toimii erinomaisesti risotoissa.
Olen itse vetänyt vähän överit keitetyn quinoan kanssa, joten turvauduin tänään riisiin.
Lisää curry keitettyjen riisien sekaan ja sekoita huolella, miksaa sitten kikherne-täytteen kanssa.
Nauti hi-taas-ti ja anna kehon lämmetä
Siirry sivulle!Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaaNikkilovegod