Jauheliha-punajuurilaatikko
1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.
Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.
Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.
Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.
Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.
Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.
4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.
Paista 200 asteessa noin tunti.
Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa
Maijakoi