Omena rahka piirakka
Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.
2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.
3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.
Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.
Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria
Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.
Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.
Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.
Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.
Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.
Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua
16kpl:tta todella ohuita paloja
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa
Kristiinaj