Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 133g458kcal13.6g93.4g1.6g4.7g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl133g454kcal18.7g74.7g8.9g14.7g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)67g31kcal2.1g3.2g1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka30g264kcal0g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Porkkana 167g55kcal1g9.3g0.3g4.3g
Palsternakka 100g64kcal0.5g11.8g0.4g4.5g
Sellerimuhennos 67g38kcal1.5g4.8g1.2g1.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka10g88kcal0g0g10g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.7g1.9kcal0.1g0.2g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.7g2kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g67g197kcal22g0.9g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g3363kcal122.4g408.2g129.8g62.6g
Valittu annoskoko1056g1681kcal61.2g204.1g64.9g31.3g
Annoskoko puolitettuna528g841kcal30.6g102.1g32.5g15.7g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323