Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 150g515kcal15.3g105g1.8g5.3g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl150g510kcal21g84g10.1g16.5g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka34g297kcal0g0g33.8g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Porkkana 188g61kcal1.2g10.4g0.4g4.8g
Palsternakka 113g72kcal0.6g13.3g0.5g5.1g
Sellerimuhennos 75g42kcal1.7g5.4g1.4g1.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka11g99kcal0g0g11.3g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.8g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Oregano, kuivattu 0.8g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g75g221kcal24.8g1g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2376g3783kcal138g458.8g147.2g70.4g
Valittu annoskoko1188g1892kcal69g229.4g73.6g35.2g
Annoskoko puolitettuna594g946kcal34.5g114.7g36.8g17.6g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323