Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 17g57kcal1.7g11.7g0.2g0.6g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl17g57kcal2.3g9.3g1.1g1.8g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)8.3g3.8kcal0.3g0.4g0.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana 21g6.8kcal0.1g1.2g0g0.5g
Palsternakka 13g8kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Sellerimuhennos 8.3g4.7kcal0.2g0.6g0.2g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g8.3g25kcal2.8g0.1g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g420kcal15.4g51g16.4g7.4g
Valittu annoskoko132g210kcal7.7g25.5g8.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna66g105kcal3.9g12.8g4.1g1.9g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323