Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 167g572kcal17g116.7g2g5.8g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl167g567kcal23.3g93.4g11.2g18.3g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)83g38kcal2.7g4g1.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka38g330kcal0g0g37.5g0g
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.7g6.9kcal0.5g1.1g0g0.1g
Porkkana 208g68kcal1.3g11.6g0.4g5.3g
Palsternakka 125g80kcal0.6g14.8g0.5g5.6g
Sellerimuhennos 83g47kcal1.9g6g1.5g1.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka13g110kcal0g0g12.5g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.8g2.4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Oregano, kuivattu 0.8g2.5kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g83g246kcal27.5g1.1g14.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g4203kcal152.8g510g163g77.8g
Valittu annoskoko1320g2102kcal76.4g255g81.5g38.9g
Annoskoko puolitettuna660g1051kcal38.2g127.5g40.8g19.5g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323